logo cirkel voet en naam.png

Wat te doen bij een kalk- of schimmelnagel? Schaam u niet en consulteer een podoloog!

In het televisieprogramma 'Het spreekuur' ziet u hoe een jongedame worstelt met een pijnlijke nagel. Ze schaamt zich voor deze nagel en wacht daarom veel te lang om er iets aan te laten doen.

Gelukkig verwijst de huisarts door naar de podoloog voor een gespecialiseerde verzorging.

GOED NIEUWS: Vanaf 1 januari 2018 betaalt CM een stuk terug op podologische zolen!

Na Partena volgt nu ook CM. Om de 2 jaar is er een tegemoetkoming voor podologische zolen.

Schoenen zonder sokken dragen heeft een vervelend nadeel voor je gezondheid!

Waarom je best altijd sokken draagt...

"Time is toe. And time lost is a limb lost."

De diabetici onder jullie... wacht niet tot het te laat is en kom regelmatig op controle om de voeten te screenen! Preventie is alles! 👣☝🏼👩‍⚕️⏱

Podoloog <--> Pedicure

Veel mensen vragen het zich af... Wat is eigenlijk het veschil tussen een podoloog en een pedicure?

Steunzolen van de podoloog worden eindelijk terugbetaald...

Partena Ziekenfonds betaald sinds 1 januari 2017 €25 per zool of €50 per paar podologische zolen terug. Hopelijk volgen de andere mutualiteiten snel...

Meer duidelijkheid over het beroep podoloog...

In een nieuw koninklijk besluit zijn de erkennings- en uitvoeringsvoorwaarden voor podologen vastgelegd. Dat meldt minister van Sociale Zaken Maggie De Block. "De patiënt krijgt hierdoor betere garanties over de kwaliteit van de geleverde zorg. De lijst van handelingen die podologen mogen uitvoeren wordt ook uitgebreid, en handelingen die al waren opgenomen worden duidelijker geformuleerd", luidt het.

Victoria Beckham ruilt haar hoge hakken in voor platte schoenen

Het zal u waarschijnlijk verbazen om te lezen dat celeberties zoals Victoria Beckham en Sarah Jessica Parker hun hoge hakken aan de kant schuiven en kiezen voor een comfortabele platte schoen. Toch zul je hen voortaan niet meer in designer heels zien rondhuppelen en daar hebben ze zo hun redenen voor. Het dragen van hoge hakken heeft gevolgen voor de voeten, maar ook voor de rest van uw lichaam.

Verschillende oorzaken van voetpijn

Hebt u pijn aan de voeten, maar wie u niet hoe het komt? Lees hier enkele redenen die kunnen verklaren waarom je pijnlijke voeten hebt. Er zijn uiteraard heel wat verschillende oorzaken: verkeerd schoeisel, overbelasting, voettype, ...

Op een loopband lopen of buiten?

Wat is nu het beste? Moeten we door regen en wind om onze kilometers te lopen of gaan we beter naar de fitness om er op de loopband te lopen?

Geen schoen is groot genoeg

Passend schoeisel vinden is de eerste voorwaarde om voetproblemen te vermijden. Helaas is dit niet voor iedereen even gemakkelijk.

Please reload